Pagina 1 van 1

ABX Forces

Geplaatst: 11 Okt 2017, 21:27
door ludo_nws
Spel uitgebracht door The Creative Game Company (België) in opdracht van ABX Logistics . De illustraties zijn van Cenci.
Het spel kan gespeeld worden met 2 tot 6 spelers.

De doos bevat een vrij groot speelbord van 69 x 49 cm, 6 rennerspionnen en 54 kaarten.

Het is een variant op een ganzenbord spel waarbij de dobbelstenen zijn vervangen door bewegingskaarten. Incidenten kunnen gebeuren via incident-kaarten of door op incident-vakjes terecht te komen. Incidenten zijn dingen zoals lekke banden, valpartijen, gebroken pedalen, gebroken kettingen, …).
Oplossingskaarten kunnen dan weer de incidenten verhelpen.

Spelmechanisme:

De spelers spelen allemaal met 1 rennersfiguur. Er wordt gespeeld volgens de wijzers van de klok, niet volgens de positie in de wedstrijd.

De renners worden aan de startplaats gezet en de spelvolgorde wordt bepaald (loting)

De 54 kaarten worden geschud en op een stapel gelegd.

Elke speler krijgt voor aanvang 2 kaarten blind van de stapel.

Als een speler aan de beurt is trekt hij de bovenste kaart van de stapel en kies dan uit zijn hand van 3 kaarten welke hij speelt, hij legt ze naast de stapel.

Speelt hij een bewegingskaart, dan gaat zijn renner evenveel vakjes vooruit als op de kaart aangegeven.

Hij kan ook een incident-kaart spelen, blijft dan zelf ter plaatse, maar blokkeert ook de speler die net voor hem speelt met het incident.

Heb je een incident-kaart toegespeeld gekregen of ben je op een incident-vakje terechtgekomen, dan kun je ofwel 2 beurten wachten, of een oplossings-kaart spelen die het incedient verhelpt (dus op die manier verlies je maar 1 beurt in plaats van 2 beurten).

Wanneer je kiest voor de wachtbeurten, kan je niet vooruitgaan, maar mag je wel kaarten trekken en incident-kaarten toespelen naar je voorgaande speler.

Wie als eerste het aankomstvakje bereikt is de winnaar.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding