TSA - Giro Rosa 2018 - verslag 3de rit

Hier vind je de verslagen van de spellen die gespeeld zijn
Gebruikersavatar
ludo_nws
Site Beheer
Berichten: 137
Lid geworden op: 05 Okt 2017, 09:45

TSA - Giro Rosa 2018 - verslag 3de rit

Berichtdoor ludo_nws » 13 Mei 2018, 19:01

Afbeelding

Mooi weer aan de start. De koers kan beginnen. De dames lijken er zin in te hebben :-)

Afbeelding

Megan Guarnier is zo fier op haar roze trui dat ze in de eerste kilometers niet van de kop te houden is. Ze pakt duidelijk haat verantwoordelijkheid. De eerste tussensprint in Godega di Sant’Urbano is niet ver.

Afbeelding

Audrey Ragot heeft duidelijk haar zinnen op het nevenklassement van de Rushes gezet. Ze staat aan de leiding maar wil geen risico’s pakken en gaat net voor de sprint in de aanval. Ze komt alleen over de streep. Jessy Druyts (die heel achteraan zat) wordt mooi tweede voor Spratt, Cecchini, d’Hoore, Van Vleuten Lepistö en Koser.

Afbeelding

De tweede rush is niet zo heel ver en Ragot besluit door te gaan. Amanda Spratt die tweede staat ( en voor de gelegenheid de groene trui draagt omdat Ragot ook leidster is in het bergklassement) laat niet begaan en springt op het wiel .

Afbeelding

In het peloton begint meer organisatie te komen en onder impuls van Cecchini en Demmy Druyts komt het peloton terug bij de twee leidsters.

Afbeelding

Net voor de tweede tussensprint in San Fior zitten alle dames die hun zinnen gezet hebben op de rushes vooraan.

Afbeelding

Ragot valt nog aan. Jessy Druyts en Cecchini reageren. Maar Ragot en Druyts kijken elkaar het wit uit de ogen en houden de benen steil. Cecchini krijgt de overwinning van de tussensprint op een presenteerblaadje….. De kelphanen worden nog door het peloton gegrepen, maar Ragot pakt nog de resterende punten voor Spratt, Jessy Druyts, Didericksen, Koster, Vos en Blaak.

Afbeelding

Algemene hergroepering in San Pietro di Feletto. Het wordt duidelijk een rit met 2 gezichten. Het eerste deel stond in het teken van de 2 Rushes. Nu gaat het om de knikkers in de rit met de klim van 2de cat als scherprechter. We verwachten dan ook nieuwe gezichten vooraan.

Afbeelding

De Ca’del Pogio komt eraan gaat er iets gebeuren?

Afbeelding

Het peloton lijkt rustig in groep naar boven de gaan. Maar net voor de top krijgen we een uitval van Annemiek Van Vleuten. Kelly en Demmy Drruyts proberen hun wagentje aan te pikken.

Afbeelding

De drie komen afgescheiden beneden na een afdaling met berekende risico’s. Van Vleuten is als eerste bovengekomen voor Kelly en Demmy Druyts.

Daarachter is het Garfoot en een onvermoeibare Ragot die in de achtervolging gaan. Ze komen aks vierde en vijfde boven.

Afbeelding

Beneden is er nog volk op komst. De twee Druytskes rijden met een lichte voorsprong. Ze proberen weg te blijven maar gaat dat lukken? Maar Boels-Dolman heeft ook een goeie afdaling gereden en Van Der Breggen en Guarnier komen bijna aansluiten. En ook Garfoot en Ragot zijn in de buurt. Daarachter lijken ze verslagen zeker wanneer Elvin Grace in de afdaling ten val komt en Ferrand Prévöt en Barnes mee tegen het asfalt laat gaan. Een serieuze streep door de rekening van Canyon!

Afbeelding

Op een aantal kilometer voor de aankomst hebben we 7 leidsters. Wie gaat het laken naar zich toetrekken? Wie heeft er nog overschot want de laatste kilometers hebben iedereen krachten gekost.

Afbeelding

Het is Demmy die nog een cartouche over heeft en de ultieme aanval plaats. Kelly kan in eerste instantie nog mee, de rest moet passen. Maar de grote kanonnen zitten in de achtervolging niet stil en Demmy gaat nog is en komt solo binnen. Kelly krijgt Van Der Breggen nog over haar heen die op 10 seconden tweede wordt.

Afbeelding

Het ritgemiddelde van 8,30 toont aan dat het al bij al een zware koers is geweest

Afbeelding

Dit geeft de volgende standen :

Van Der Breggen heeft de fakkel overgenomen van haar teamgenote Guarnier. 6 rensters binnen de minuut en 10.

Afbeelding

Guarnier en Van Der Breggen delen de leiding in het puntenklassement, dus ze hebben elk een trui..

Afbeelding

In het bergklassement pakt Van Vleuten de leiding naar haar doortocht op de col van tweede cat.

Afbeelding

Voor de Rushes staat Ragot autoritair aan de leiding, maar het gaat een uitdaging blijven om dat vol te houden want aan de tussenstand te zien is dat een kolfje naar de hand van de sprinters.

Afbeelding

In het ploegenklassement heeft Etixx een versnelling hoger geschakeld.

Afbeelding

Boels-Dolmans blijft de grootste verdiener

Afbeelding
Wat is nu het belangrijkste? Hard trappen of goed nadenken? :?

Terug naar “Spelverslagen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast